Yunanıstanda dadmaq üçün hər zövqə uyğun yeməklər var. Bu bloqda sizlərə nəyin sınanmağa dəyər olduğunu deyəcəyik: Şirəli ət, ən təzə dəniz məhsulları, ətirli tərəvəz qəlyanaltıları, seçim böyükdür. Narahat olmayın, yunan salatı və pendirli feta ilə vaxtınızı itirməyəcəksiniz.
Qısa təsviri və fotoşəkilləri ilə Yunanıstanda sınamaq üçün maraqlı milli yunan yeməklərinin siyahısını hazırlamışıq. Şorbalar, əsas yeməklər, məzə, şirniyyatlar - hamısı bir yerdə.
Yunanıstanda ət və dəniz məhsulları xüsusi üsulla bişirilir. Onlara makaron, tərəvəz, pide və ya soyuq dilimlər verilir. Beləliklə, Yunanıstanda dadmaq üçün hər bir turistin diqqətinə layiq olan 10 ən yaxşı yeməyi tərtib etmişik.
Yunanıstanda sınamaq üçün ən yaxşı yeməklər hansılardır?
Bu, Yunanıstanın sınanması lazım olan ilk və ən yaxşı yeməklərdən biridir. Şirəli badımcan, ətirli quzu, ətli pomidorlardan ibarət əfsanəvi güveç zərif beşamel sousu ilə ölkənin qastronomik simvoludur. Vegetarianlar ət əvəzinə göbələkli yunan musakkasını dadmalıdırlar. Ağ şərabla bişirilmiş tərəvəz, pendir və xama ilə inanılmaz qiymə güveçin dadı damağınızdan getməyəcək. Yeməyi yedikcə yemək istəyəcəksiniz, amma o çox doyumludur.
Yunanıstanda sınanacaq ən yaxşı yeməklərdən biri Pasticcio-dur. Sadə, doyumlu və ən əsası - milli yunan mətbəxinin çox dadlı yeməyi. Pasticcio beşamel sousu və qiymə (adətən quzu və ya dana əti) ilə hazırlanmış makaron güveçidir. Bu yeməyi yunan kafelərində sınamağa dəyər - adətən salatla verilir. Korfu adasında tətiliniz varsa, Pasticcio-nun yerli versiyasını sınadığınızdan əmin olun: pomidor, pendir, yumurta, vetçina ilə. Bu yeməyin mərkəzində makaronlar var. Ancaq onları tapmaq asan deyil və Pasticcio yeyərkən bunu tamamilə unudursan. Pasticcio-nu Yunanıstanda dadmaq üçün ən yaxşı yeməklər siyahısında tapa bilərsiniz.
Ləzzətli kabablar! Kiçik ət parçaları (adətən donuz və ya quzu əti) limon şirəsində zeytun yağı və göyərti ilə marinadlanır, açıq odda və ya kömürdə qızardılır. Yunan fast-food-nun əsas yeməyidir. Souvlaki tez-tez birbaşa şişlərdə verilir və ya xüsusi sarımsaq-qatıq sousu ilə bükülür. Ənənəvi Yunan üslubunda mükəmməl qəlyanaltı!
Yunanıstan dəniz məhsulları ilə məşhurdur. Onlar yerli mətbəxin əsasını təşkil edir. Onu makaronda sınaya və ya tərəvəz ilə sifariş edə bilərsiniz. Klassik Yunan ahtapotu zeytun yağı, limon suyu və göyərti ilə qızardılır. Yunanıstan dəniz məhsulları ilə zəngindir. Dəniz məhsulları həmişə Yunanıstanda sınanacaq yeməklərin başında gəlir. Əgər tətildə balıq, karides və midye yeməyi xəyal edirsinizsə, bura sizin üçün əla yerdir.
Yunanıstanda bu milli yeməyi mütləq dadmalısınız. Kolokyfoanthi - ət, düyü, feta, tərəvəz və ya başqa bir şeylə doldurulmuş təzə balqabaq çiçəklərindən bişirilir. Dərin yağda yüngül qızardılması yeməyi xırtıldayan, eyni zamanda çox zərif edir. Yeməyi əsasən adalarda -Lesvos, Mikonos, Rodos, Kretedə sınaqdan keçirmək lazım olduğuna inanılır.
Bu yeməklərdən birini evdə təkrarlamaq üçün Yunanıstandan konsentratlaşdırılmış limon suyu, zeytun yağı, feta gətirə bilərsiniz. Lakin bütün bunlar baqaj kimi yoxlanılacaqdır. Bazarlarda qurudulmuş otlar və ədviyyatlar almaq olar. İstəyirsinizsə, pideni orijinal qablaşdırmasında özünüzlə aparın.
Yunanıstanda şorbalar da olduqca dadlıdır. Üç dadlı şorba milli hesab olunur: Fasolada, Psarosupa və Fakes. Onları Yunan və ya Aralıq dənizi mətbəxi ilə tanınan hər bir restoranda tapmaq olar.
Ancaq ilin hər fəslində yeyə biləcəyiniz ən dadlı şorba Fasoladadır. Əgər siz payız, yaz və ya qışda Yunanıstanda istirahət edirsinizsə, mütləq milli lobya şorbasını dadın. Çoxlu tərəvəz və pomidor sousu olan ağ lobyadan hazırlanır. Dadlı vegetarian şorbası hazırlayır. Yunan dilində Fasolada, Saloniki, Halkidiki, Kritdəki otellərdə tez-tez bufetlərin qonağı olur. Afinada bu yeməyi demək olar ki, bütün restoranlarda dadmaq olar. Fasolada Yunanıstanın Afinasında dadmaq üçün əsas yeməklərdən biridir.
Evdə yunan şorbaları bişirmək qərarına gəlsəniz, bunun üçün lazım olan ərzaqları özünüzlə götürə bilərsiniz. Məsələn, konservləşdirilmiş zeytun və ya zeytun yağı, limon suyu, qurudulmuş otlar.
Yunanıstandakı qəlyanaltılardan ilk addım tərəvəzləri sınamaqdır: kəsiklər, salatlar, yüngül qrillər - hər zövqə görə. Milli yeməklərdən savayı iki variantı tövsiyə edirik: Meze və Dzatziki
Bu, tam bir yemək deyil, nə də qəlyanaltı deyil, əksinə onların dəstidir. Yunanıstan tərəvəz, ət və ya dəniz məhsulları ilə bişirilən mezesi ilə məşhurdur. Biz sizə son variantı seçməyi məsləhət görürük: xəmirdə karides, sardina, ahtapot, zərif squids. Mezeni dadmaq qərarına gəlsəniz, qəlyanaltıların lazımi qaydada təqdim edildiyi restoranlara baş çəkməyiniz məsləhət görülür. Yunanıstanda meze adətən uzo ilə verilir. Bu ənənəvi anis arağıdır. Bu yemək Yunanıstanda dadmaq üçün ən yaxşı yeməklərdən biri hesab edilə bilər.
Əfsanəvi yunan məzəsi mütləq sınanmalı və Yunanıstanda dadılması lazım olan ən yaxşı yeməklərdən biridir. Dzatziki xiyar, sarımsaq və göyərti ilə təbii yunan qatığından hazırlanır. Bəzən souvlaki kababları üçün sous kimi istifadə olunur, bəzən isə pide və ya təzə çörək və digər qəlyanaltılarla mezenin bir hissəsi kimi verilir. Yunanıstandan başqa heç yerdə sınamayacağınız xiyar və sarımsaq parçaları ilə qalın qatıqdan hazırlanır və dadı əladır!
Yunanıstanda pomidor püresi ilə hazırlanmış konsentratlı tomat pastası ala bilərsiniz. Həmçinin qurudulmuş sarımsaq, oregano və digər ədviyyatlar. Hazır yunan qəlyanaltılarından evə humus və ya melizanosalata gətirə bilərsiniz. Bir çox supermarketdə plastik qablarda satılır.
Yunanıstanda sınanacaq ilk və yeməli yeməklər təzə çörəkdir. Zeytun yağına batıra və ya feta ilə sınaya bilərsiniz. Yunan pidesi də yaxşıdır, xüsusən də milli məzə sousları ilə.
Yunanıstanda dadmaq üçün ən yaxşı yeməklərin hansı olduğunu soruşsanız, cavab verə bilərik ki, Spanakopita Yunanıstanda dadmaq üçün ən yaxşı yeməklərdən biridir.
İspanaq, pendir, bəzən şam qozası ilə doldurulmuş ən yaxşı xəmirdən hazırlanmış ənənəvi yunan lopa tortu. Zərif, kremli, inanılmaz dadlı! Bu, tez-tez ispanağı sevməyən turistlərin belə rəğbətini qazanır (əlbəttə ki, onların içərisində nə olduğu deyilənə qədər).
Bu təəccüblü dərəcədə şirin və dadlı donatslardır! Şirniyyat sevərlərin hamısı Yunanıstanda əfsanəvi milli şirniyyatı dadmalıdır. Lucumades - bal və ya şəkər siropu ilə hazırlanan, üzərinə yüngülcə darçın səpilmiş miniatür top donatsıdır. Yunan otellərində onlar tez-tez səhər yeməyi üçün hazırlanır.
Yunanıstandan evə, qutularda paxlava gətirə bilərsiniz – bu yaxınlarınız üçün əla şirin hədiyyə olar. Qış tətilində zavod qablaşdırmasında Vasilopitanı tapmaq asandır. Supermarketlərdə filo xəmir vərəqləri almaq da yaxşl fikirdir. Düzdür, onlar çox kövrəkdirlər - onları ehtiyatla daşımaq lazımdır.
Yunanıstanda yeməklər restoranlarda orta hesab 7-10 avrodan başlayır. Balıq yeməkləri üçün dəniz məhsulları restoranlarına gedə bilərsiniz. Və ətdən dadlı və ucuz yemək istəyirsinizsə, meyxanalara baxın. Burada siz kükürddə qovura biləcəyiniz və ya kömür üzərində bişirə biləcəyiniz hər şeyi tapa bilərsiniz!
Yunanıstanda əsas içki təbii ki, şərabdır. Yunanıstanda olub onları sınamamaq mümkün deyil!
Yunanıstanda bufetli bir oteldə yeməklərlə tanış olmaq yaxşı fikir deyil, bu halda milli yeməklər geniş şəkildə təmsil olunmur. Yunanıstanın həqiqətən məşhur olduğu ən yaxşı yeməkləri təqdim edən restoranlara getmək daha yaxşıdır. Və daha maraqlısı tematik ekskursiya və ya tam hüquqlu qastronomik tur sifariş etməkdir. Sizin üçün ən maraqlı variantların siyahısını tərtib etmişik.
Əla rəylərlə çox məşhur Afina yemək turu. Yunanıstanın paytaxtı Afinada sınayacağınız yeməkləri öyrənə bilərsiniz. Bələdçi sizi şəhərin ən yaxşı yerləri ilə qeyri-turistik yollarda aparacaq. Bu turlar, ən dadlıların harada satıldığını öyrənmək üçün əla şansdır. Eyni zamanda Yunan mətbəxinin əsas məhsullarını, yeməklərini və içkilərini dadmaq şansınız olacaq. Sizi inanılmaz qastronomik macəra gözləyir!
Afina ətrafında gəzərək, Yunanıstanı onun kulinariya ənənələri ilə tanıyacaqsınız. Müxtəlif növ zeytun, təzə yağ, dəniz məhsulları, xəmir, pendir və digər şirniyyatların dadına baxmaq üçün əla şansdır. Siz Yunanıstanın qastronomik simvollarını başa düşməyi və Yunanıstanın paytaxtı Afinada sınamaq üçün yüksək keyfiyyətli milli yeməkləri və təamları müəyyən etməyi öyrənəcəksiniz.
Yunan adasının mənzərəli körfəzləri boyunca gəmi gəzintisi. Kristal təmizliyində dəniz, qızılı qumlu çimərlikdə istirahət və təbii ki, milli mətbəxin ləzzətli naharı. Gəmi kapitanı yerli kəndin məhsulları əsasında sizin üçün ən dadlı yeməklər hazırlayacaq.
Turistlərin əla rəyləri ilə Salonikidə məşhur görməli yerləri gəzmək yaxşı bir fikir olacaq. Bələdçi sizə qədim və müasir adət-ənənələrdən danışacaq, şəhərin ən maraqlı şeylərini göstərəcək və suallara cavab verəcək. Ekskursiya dəyişkəndir - onu tam olaraq maraqlarınıza uyğunlaşdırmaq asandır.
Turistlərin əla rəyləri ilə zəngin Korfu turu. Ailə və ya kiçik bir şirkət üçün uyğundur. Bu, bütün adanı araşdırmaq, ən gözəl və vacib şeyləri görmək üçün unikal şansdır. Səyahət zamanı evdə hazırlanmış şərab, zeytun, zeytun yağı, kumquat və digər yunan ləzzətlərindən dadmaq, fermerlərlə tanış olmaq, həmçinin Yunanıstanda dadmaq üçün ən yaxşı yeməklərin adlarını bilmək imkanınız olacaq.
Tur Heraklion və ya Lassithidən başlaya bilər. Bu, bələdçi turu zeytun fabrikini ziyarət etmək üçün əla şansdır. İstəsəniz, istehsalçı qiymətinə zeytun və yağ ala bilərsiniz. Burada sizi həmçinin rəqs, şou, zəngin milli yeməklər və şərablar ziyafəti ilə Girit üslubunda axşam yeməyi gözləyir.
Yunanıstanı kurort və ölkə kimi bəyənsəniz də, yerli mətbəxə biganə qala bilməyəcəksiniz! Möhtəşəm zeytun, əsl feta pendiri, ən təzə dəniz məhsulları… Bəli, onlar burada bişirlir! Yunanlar bu prosesə məsuliyyətlə yanaşırlar. Ona görə də burada ac qalmaq mümkün deyil.