Sinqapurda dadmaq üçün ən yaxşı 10 yerli yemək

Atash Mammadov16 January 2022790 views7 min. read

MÜNDƏRİCAT

    Sinqapurda dadmaq üçün ən yaxşı 10 yerli yemək

    Sinqapura səyahət etməyin müxtəlif yolları var. Ölkəyə getməzdən əvvəl Sinqapur vizasını araşdırmağınız lazımdır. E-Visa onlardan biridir, lakin bu növ viza üçün müraciət etmək imkanınız yoxdursa, klassik viza üçün də müraciət edə bilərsiniz. Qısamüddətli viza Sinqapura təlim keçmək, konfransa qatılmaq və ya turistik məqsədlərlə gələn şəxslər üçündür. Sinqapura qısamüddətli viza almaq üçün bu ölkənin səfirliyinə, konsulluğuna və ya viza müraciət mərkəzlərinə müraciət edə bilərsiniz.

    Sinqapur turist vizası üçün müraciət etdikdən sonra 3-20 gün ərzində sizə cavab veriləcək. Bu müddət ölkədən ölkəyə dəyişə bilər.
    Sinqapura turist kimi səyahət etmək üçün turist vizasına 25-100 dollar ödəməlisiniz. Yenə də bu ödəniş ölkədən ölkəyə fərqli ola bilər.

    Sinqapur turist vizası almaq üçün lazımi sənədləri toplamaq lazımdır. Tələb olunan sənədlər aşağıda göstərilir:

    ● Ərizə forması
    ● Pasport
    ● Yeni iki şəkil
    ● Şəxsiyyət vəsiqəsinin surəti
    ● Yaşayış icazəsi
    ● Səyahət marşrutu
    ● Peşənin sübutu
    ● Maliyyə vasitələrinin sübutu
    ● Sarı qızdırma peyvəndi

    Sinqapur mətbəxi tarixində ən yaxşı yerli yeməklər

    famous singapore cuisine

    Sinqapur bir çox mətbəxin zəngin irsini, İndoneziya sakinlərinin təsiri ilə birləşdirərək öz mətbəxinə müxtəliflik qatır. Əgər siz Sinqapurdasınızsa, ola bilsin ki, bu cür yeməkləri ticarət mərkəzlərində, yaşayış binalarının birinci mərtəbələrində, yaşayış evlərinin reklamlarında və yerli əhalinin evlərində görmüş olacaqsınız. Sinqapur mətbəxinin tarixi çox maraqlıdır. Hazırda Sinqapurluların 75%-ni çinlilər təşkil edir. Buraya Çinin cənubundakı Fujian və Hainan adalarından çoxlu insan gəlib. Buna görə də mənşəyi Çinin cənubundan olan çox sayda yemək tapa bilərsiniz. Tayvan boğazı boyunca Tayvanla üz-üzə dayanan Fujian uzun sahil xəttinə, çoxlu adalara və inkişaf edən balıqçılıq sənayesinə malikdir. Bu səbəbdən bir çox yeməklər qurudulmuş balıq və digər quru qidalarla hazırlanır və onlardan dadlı ləzzət ala bilərsiniz. Bundan əlavə, sarımsaq çox istifadə edildiyi üçün bir çox yeməklər təkcə ətri ilə belə iştahaçan olur.

    Hakka mətbəxi adətən Fujianın qərb hissəsində yeyilir, buna görə də Hakka mətbəxi daha da köklüdür. Hakka mətbəxində yeməklərə dad vermək üçün çoxlu paprika istifadə olunur, buna görə də bir çox yeməklər çili bibərindən hazırlanır. Yerli sakinlər tez-tez yemək yeməzdən əvvəl yemək qablarına böyük miqdarda acı bibər səpirlər. Sinqapurda ərzaq bahadır. Ölkə bahalı olduğu üçün Sinqapurda ərzağın qiyməti də yüksəkdir. Gəlin ölkə mətbəxinə birlikdə nəzər yetirək.

    1) Toyuqlu düyü

    food dinner meal plate lunch

    Toyuqlu düyü Sinqapurun ən məşhur yerli yeməklərindən biridir. Bunun 1950-ci illərdə Çinin Hainan bölgəsindən insanların gətirdiyi yemək olduğu deyilir və Çin xarakterli adı "Hainan toyuqlu düyü" kimi yazılır. Yumşaq qaynadılmış sulu toyuq, zəncəfil və sarımsaq ilə bişirilmiş dadlı düyüdən ibarətdir. Toyuq şorbası da başqa qabda verilir. Yemək kiçik bir boşqab acı bibər əlavə edilməklə və toyuqla az-az yeyilir. Bu dadı daha da ləzzətli edir. Toyuq umamisinə batırılmış düyü təravətləndirici və zərifdir. Şirəli toyuq ilə birləşmə mükəmməldir. Restoranlar, alverçilər və yeməkxanalar da daxil olmaqla hər yerdə yemək yeyə bilərsiniz. Sinqapura gələndə bir dəfə mütləq cəhd edin.

    2) Bak kut teh

    bak kut teh

    Bu həm də Sinqapurun milli menyusudur. Fujian dilindən götürülmüş Çin simvolunun adı "Bak kut teh"dir. Donuz qabırğaları sarımsaq və ədviyyatlarla qaynadılır. Ləzzətli şorba və orta təsirli bibər də dadlıdır. Bak kut teh təzə bişmiş düyü və "Yotiao" adlı Çin qızardılmış çörəyi ilə yeyilir. Astraqalus düyü üzərinə şorba tökə və ya donuz sümüklərini çıxararaq dada bilərsiniz. Dilimlənmiş uzun, nazik tost yeyildikdə zəngin teksturaya malikdir, lakin şorbaya batırıldıqda onun ləzzəti birə-beş artır.

    3) İsti krab

    singapore chilli crab

    Sinqapur süfrəsindən danışarkən, çili xərçəngi haqqında danışmamaq olmaz. Yeməyin 1950-ci illərdə çinli mühacir Çar Yam Tian adlı qadın aşpazın dənizkənarı piştaxtada hazırlayaraq yaratdığı deyilir. Krab bibər və pomidor əsaslı sous ilə qarışdırılmış ədviyyatlı, şirin və turş yeməkdir. Souslu ət şirin və ədviyyatlı çili sousu ilə mükəmməl dadır. Qalan çili sousunu yeməyin adi yolu, Çin tostunu və ya Fransız çörəyini isladıb bütün yol boyu yeməkdir. Məşhur İsti krab verilən kafelər həftə sonları həmişə sıx olur. Buna görə də nahar etmək istəyirsinizsə, əvvəlcədən rezervasiya etməyi məsləhət görürük.

    4) Yonq Tau Fu

    laksa yong tau yoo

    Yerli məşhur Hakka mətbəxi Yapon deninə çox bənzəyir. Tofu, balıq tortları, qızardılmış yeməklər və balıq pastası arasında sıxılmış tərəvəzlər kimi sevimli inqrediyentləri bir qaba qoyaraq hazırlanır. Surimi bəzi tərəvəzlərlə bişirilir və onlar birlikdə rənglər harmoniyası yaradır. Əriştəni şorba ilə bir qaba qoyub yemək adi haldır. Qiymət seçdiyiniz ərzaqların sayından asılı olaraq dəyişəcək.

    Şorba bulyonu ilə hazırlanan şorba yüngül və yaponların ağız dadına uyğun gəlir. Yerlilər ona həddən artıq çili bibəri tökürlər. Yontarou həm də ona görə cəlbedicidir ki, o, tərəvəzlərin tükənməyə meylli olduğu Havkers yeməkləri və yemək meydançaları arasında çox müxtəlif tərəvəz tərkiblərinə malikdir. Bu yemək Sinqapurun ən məşhur yeməklərindən biridir.

    5) Qızardılmış Hokkien Mee

    spicy prawn noodle

    Bu yemək Sinqapurda ən yaxşı yerli yeməklər arasında öz yerini tutur. Bu, Hokkien bölgəsinin əhalisi tərəfindən təqdim edilən dəniz məhsulları ilə qızardılmış əriştədir və onun Çin xarakterli adı "Stir-fried Hokkien"dir. Bildirilir ki, Sinqapurda yerli yeməklər arasında ən çox yemək çeşidi yaponlardadır. Əriştə karides, kalamar və lobya cücərtiləri ilə ləzzətli daşi bulyonunda qızardılır və onların dadı çox məşhurdur. Yemək qalın sarı əriştə (Hokkien mee) və düyü əriştəsinin birləşməsidir. Qızardılmış Hokkien Mee istəsəniz, limon və çili birləşməsi ilə gələcək.

    6) Kueh tortu

    kue dadar gulung

    Que Paiti şirin bir qəlyanaltıdır. Adından da göründüyü kimi, tərs papaq kimi görünən kiçik tort kimidir və içində şəkər, karides və souslu yumurta olur. Çili sambal karidesin üzərindən asılır və siz yumşaq şirin inqrediyentlər, acı bibər arasında incə harmoniyadan həzz ala bilərsiniz. Peranakanlılar bu zərif yeməyi Yeni il günü yeyirdilər. Bu gün sinqapurlular onu yan yemək və faydalı qəlyanaltı kimi istifadə edirlər. Qida Sinqapurda məşhur yeməklərdən biridir.

    7) Popiya

    teochew popiah

    Nyonya tərzində təzə yay rulonları yumurta və undan hazırlanmış nazik yastı çörək qabığına bükülür. Solğun rəng sevimli görünür və məzə kimi çox məşhurdur. Nazik qabıqlı karides, turp, kök, xiyar, kahı, lobya cücərtiləri, yerfıstığı və s ilə hazırlanır. Bu, adətən küçə satıcılarında, qəlyanaltı barlarında tapılan bir yeməkdir və ac olduğunuz zaman qəlyanaltı kimi yeyilə bilər. Ancaq diqqətli olun, çünki sevimli nazik qabığın içi sarımsaq, çili, acı sous və şirin miso ilə örtülmüşdür. Qida Sinqapurda məşhur yeməklərdən biridir.

    8) Buakurua

    Buakurua qara qozdur, zamanla bu qoz-fındıqlarla qaynadılmış toyuq yeməyinə çevrilib. İki gecə islatdığınız Buakuruanı ikiyə bölüb, içindəkiləri əzib, ədviyyatlar və karideslə qarışdıraraq yenidən sousla bişirməlisiniz. Böyük zəhmətlə hazırlanan Buakuruanın yaratdığı ləzzət zərifdir və sousun turşluğu, ədviyyatı mükəmməl tarazlıq təşkil edir. Sümükdən ayrılmış toyuq ağızda dağılır və onun teksturası sousla mükəmməl qarışır. Buakuruadakı pasta da dadlıdır. Sousdan çıxarmağınız məsləhət görülür. İçindəkiləri çıxarmaq üçün bir qaşıq istifadə edə bilərsiniz. Dərin ləzzətə heyran olacağınıza şübhə yoxdur.

    9) Laksa

    singapore laksa

    Malay yarımadası ətrafındakı bölgənin ənənəvi yeməyi olan Laksa, əvvəlcə Peranakan yeməyi olmuşdur. Sinqapurda Laksa şorbası əsasən kokos südü ilə hazırlanır. Hamar və qalın düyü əriştələrində karides, qabıqlı balıqlar, kamaboko, qızardılmış tofu və yumurta kimi çoxlu maddələr var. Şorba bir az ədviyyatlıdır, çünki tərkibində acı bibər var, lakin bütövlükdə kokos südü ilə yumşaldıldığı üçün yumşaq bir dada malikdir. Laksanı hər küçə satıcısında və yemək meydançasında piştaxtalarda tapa bilərsiniz

    10) Balıq Başı Karri

    curry fish head

    Çapaq kimi iri balığın başı köri şorbasında demirhindi və zirə ilə hazırlanır. Əvvəlcə Hindistanın cənubundakı Kerala əyalətindən Sinqapura gələn hindular tərəfindən hazırlanmışdır. Yemək 1950-ci illərdə balıq bazarında kəsilmiş balığın başlarından səmərəli istifadə etmək üçün yaradılmışdır. Karri şorbası ədviyyatlı, turş, yeyilməsi asan və dadı cəlbedicidir.
    Buraya həmçinin balıq başı ilə yaxşı qaynadılmış bamya və badımcan daxildir. Təəccüblüdür ki, ağ balıq yumşaq bir dada malikdir və ədviyyatlı şorba ilə yaxşı gedir.

      Bir kliklə vizanı al

      Vətəndaşıyam
      Səyahət planlayıram

      Vaxt itirmədən viza almağa hazırsan?

      requirement direction img
      visa requirement info

      Biz dünyanın istənilən ölkələsinə səyahət, təhsil və işgüzar səyahət vizalarının alınmasında köməklik göstəririk.


        English