Fransada sınamaq üçün ən yaxşı 10 yerli yemək

Ieva Miltina08 January 20221439 views7 min. read

MÜNDƏRİCAT

    Fransada sınamaq üçün ən yaxşı 10 yerli yemək

    Yeməli hər hansı bir şeylə az da olsa maraqlanan hər kəs, demək olar ki, hər hansı bir müasir yemək, aşpaz və restoran üçün Fransız mətbəxinin nəhəng rolunu yaxşı bilməli və ya heç olmasa müəyyən təəssürata sahib olmalıdır. Bura, klassik reseptlər və texnikaların məkkəsidir, kobud kulinariya dünyasında əllərini çirkli və kobud etmək istəyən demək olar ki, hər hansı bir aşpaz və kulinar üçün çox axtarılan yerdir.

    Bəs Fransada dadmaq üçün yerli yeməklər haqqında nə demək olar? Hər hansı bir səyyahın bu qastronomik ölkədə dadmalı olduğu əsas yeməklər hansılardır? Hər kəsin artıq bildiyi yeməkləri təsvir etsəm heç də əyləncəli olmazdı - gəlin baget və soğan şorbasını şəkildən kənarda qoyaq və onların təklif etdiklərinə daha yaxından baxmaq üçün Fransada hansı yeməkləri sınamalı olduğunuza baxaq. Fransada sınamaq üçün ən yaxşı 10 qidanın bu siyahısı vasitəsilə mənim məqsədim bəzi xüsusi yerli yeməkləri açmaq və bu yeməkləri xüsusilə görkəmli və sevimli edən tarix, yerli əfsanələr və digər aspektlər haqqında daha çox məlumat vermək olacaq - həm yerlilərin gözündə, həm də son vaxtlar daha çox əcnəbilər üçün.

    Beləliklə, mənim fikrimcə, Fransada sınanacaq ən yaxşı 10 yemək hansılardır?

    1. Kiş

    quiche or pie

    Bu, əsasən dadlı ləzzətli krema və bir çox digər inqrediyent variantları ilə doldurulmuş zəngin, ləzzətli, yağlı qabığa malik tortdur. Kiş ailə üzvlərinin ən məşhuru yumurta, qaymaq və lardon ilə quiche Lorainedir. Ancaq həqiqət budur ki, Fransadasınızsa, digər növ piroqları da sınamağa çalışmalısınız! Populyarlığa görə, xəttin ən görkəmli davamçıları quiche Florentine (pendir, ispanaq və rozmarin və kəklikotu kimi təzə otlar ilə) və quiche Provençale (zuççini, pomidor, soğan və ya bir sıra tərəvəzləri özündə cəmləşdirən vegetarian versiyasıdır, bolqar bibəri). Ancaq zövqünüzə uyğun olanı seçə bilərsiniz, çünki hər zövqə uyğun quiches tapa biləcəksiniz!

    2. Bouillabaisse

    French seafood bouillabaisse

    Bu, sadə bir regional yeməyin ölkədə ən bahalı ən çox satılan yeməklərdən birinə çevrilməsinin hekayəsidir. Bouillabaisse, Provansdakı balıqçıların balıq qalıqlarından hazırladıqları zəngin dəniz məhsulları güveçidir. Hal-hazırda yüksək səviyyəli restoranlarda bir boşqabın qiyməti 200 avroya qədər ola bilər və müxtəlif bahalı balıqlardan və xərçəngkimilər, midye, omar, ilanbalığı və digər yüksək səviyyəli dəniz delikateslərindən hazırlanır. Onu fərqləndirən parlaq qırmızı rəng və onun təqdim edilmə üsuludur. Qalın, zəngin şorba dəniz məhsullarından ayrı olaraq sarımsaqlı çörəklə verilir. Və təbii ki, mütləq zərurət Provansın xüsusi ətirləridir - zəfəran, şüyüd və portağal qabığı, ağ şərab və anis içkisidir. Diqqət yetirin ki, Fransada əksər insanlar qiyməti 50 avrodan aşağı olan hər şeyi adi balıq şorbası hesab edərlər!

    3. Krok müsyö

    Croque Monsieur French toast

    Zahirən sadə, lakin xüsusilə sevilən bu vetçina sendviçi, gruyere və parmezan pendirləri, həmçinin beşamel sousu ilə hazırlanır. Qəza nəticəsində yaranmış bu yemək, Parisdə, Fransada sınanacaq ən yaxşı yeməklərdən birinə çevrildi. Deyilənə görə, o vaxt bir işçi sendviçini radiatorun üstünə qoyub, ancaq pendirin içində əridiyini öyrənib. Bu, 1910-cu ildə idi, lakin indi onu demək olar ki, hər bir Paris restoranının menyusunda tapmaq olar. Əlbəttə ki, müasir çeşid və əlavə maddələrlə.

    4. Potage Parmentier

    French Leek and potato soup

    Mən şorbaların pərəstişkarıyam və bu, Fransada dadmaq üçün ən sevimli yeməklərimdən biridir. Çünki bu, şorbadır və daha çox kartofdan hazırlanır. Soyuq qış gecəsində doyumlu, zəngin kartoflu krem şorbasını kim sevməz? Bu fransız versiyasında başqa bir ulduz tərkib hissəsi var - pırasa. Əsasən, sizi içəridən qucaqlayan kremli və isti bir ləzzət. Onu da deyim ki, bu da Fransaya getmədən evdə asanlıqla hazırlaya biləcəyiniz reseptlərdən biridir! Artıq onların bəzi ləzzətlərini sınamağa hazırsınız?

    5. Boudin noir və ya qara pudinq

    Traditional French cuisine

    Zəngin ət yemək mədəniyyətinə malik olan bir çox ölkələr qədim zamanlardan bəri bütün heyvandan istifadə etmişlər. Qanlı kolbasaların çox yayılmış ənənəsi burada meydana çıxır. Fransa da istisna deyil və onların versiyası boudin noir adlanır. Digər ölkələrin oxşar qohumları ilə müqayisədə bu donuz əti, qızardılmış soğan, yağ və qanla hazırlanır. Digər ölkələrdə düyü və ya digər taxıl, alma və ya digər maddələr əlavə edirlər, lakin fransızlar çox sadə reseptə sadiq qalırlar. Ən çox yayılmış yemək üsulu sobada alma və Kalvados şirəsi ilə qızardılır. Dadı xüsusi, lakin çox dadlıdır, əgər ətdən daha çox yemək yeməyə vərdiş etmisinizsə!

    6. Pate

    French food, terrine

    Pate dedidkdə, çoxlarının ağıla gələn ilk fikir, qaraciyərdən və bəzi digər inqrediyentlərdən hazırlanmış qaymaqlı yayılmadır. Bununla belə, fransız patesi kiçik bir bankaya girən və daha çox terrinə (yağ və ya yağ əsaslı kütlə ilə birlikdə tutulan ət parçaları) bənzəyir, lakin soyuq yeyilir. Hətta bir dəfə fransız dostum mənə salyangoz pastası hədiyyə etdi! Digər seçimlərə artıq qeyd olunan qaraciyər yayılması və ya qabığın içərisində bişmiş müxtəlif ət parçaları daxildir. Bir çox variantı olan başqa bir yemək - zövqünüzə ən çox uyğun gələn və zövq alanı yoxlayın!

    7. Breton qaleti

    Buckwheat crepes galette

    Çoxları Fransada sınamaq üçün digər yerli yeməklər arasında kreplərin adını çəkərdi, lakin hamı onları tanıyır, ona görə də onların dadlı bacısını vurğulayacağam. Breton galette, qarabaşaq yarması unundan hazırlanmış və qızardılmış yumurta, vetçina və ya göbələk sousu kimi digər şeylərlə doldurulmuş dadlı krepdir. Bir az daha fərqli bir şey sınamaq istəsəniz, bu pankeyki hədəf alın. Yeri gəlmişkən, Galette, fransızca, şirin və ya dadlı ola bilən yastı yuvarlaq tort deməkdir. Sınamaq üçün başqa bir neçə yemək haqqında daha ətraflı təəssürat əldə etmək üçün digər galette növlərini Google-a daxil edin!

    8. Turteau dən

    Tourteau Fromagé

    Bu, Fransanın Poitou-Şarentes bölgəsindən çox xüsusi bir cheesecake növüdür. Mən bunu bir dəfə dostlarımın valideynləri ilə sınamaq şansım oldu və düzünü desəm, ilk təəssürat məni çox təəccübləndirdi. Qara, yanmış çörək. Mən yerindəcə belə düşündüm. Kəsiləndə hələ də hədsiz həyəcanlı deyildim, amma ağzıma qoyanda… gözlənilmədən ağlıma gəldi. Soyuqluq hissi (soyuducudan çıxmış kimi), tam olaraq lazımi miqdarda nəmlik və qaymaqlı-pendirli ləzzətlə dildə əriyən havalı süngər toxuması. Tortun bir tərəfini yandırmaq üçün xüsusi texnika ilə keçi pendiri ilə hazırlanmış, Fransa bunu çox az bilir. İmkanınız varsa cəhd edin!

    9. Paris Brest

    French dessert paris-brest

    Parisi hamı eklerlər və makaronlar üçün tanıyır - hər hansı bir pastane və şirniyyat ləzzətli gurme üçün alış-veriş səbətinin əsası. Bununla belə, icazə verin, Parisdə, Fransada sınayacağınız yeməklərdən ən azı birini deyim ki, eyni ləzzətli, lakin daha az yayılmış yeməklər kateqoriyasında olacaq. Bu, pralin ətirli krem ilə doldurulmuş bir choux xəmir üzükdür. Tutaq ki, siz chouxun nə olduğunu bilmirsiniz (“ayaqqabı” kimi yazılır). Eklerlər üçün olduğu kimi eyni xəmirdir. Bu pasta velosiped təkəri kimi yuvarlaq formadadır - Parisdən Brestədək velosiped yolunu qeyd etmək üçün hazırlanmışdır. Və beləliklə, ad da!

    10. Tourteau fromager

    close-up of French Pear Tart

    Fransada sınamaq üçün on yeməkdən ibarət bu siyahını mütləq sevimlilərimdən biri ilə yekunlaşdıraq. Mən təkcə fransız desertlərinin kainatından danışmıram. Bu tort, yağlı xəmirin xırtıldayan qabığıdır. Sonra üyüdülmüş badam və ya badam unundan hazırlanan pasta ilə doldurulur və seçimə görə meyvə əlavə olunur - adətən armud, gavalı və ya alma. Bu tortun ən yaxşı tərəfi bişmiş badam dolmasının qaymaqlı ləzzətidir, çünki o, tamamilə marzipan kimi dad verən isti və ləzzətli qalın krema kimi olur (əlavə edilmiş digər ləzzətlərin işarələri ilə). Ən yaxşısı ilıq, vanil dondurma ilə yeyilir!

    Bu siyahını yekunlaşdırmaq üçün sadəcə olaraq sizi bu ölkənin əsrlər boyu kulinariya ənənələri ilə zəngin irsinə nəzər saldığınız üçün təbrik etmək istəyirəm. Fransada hansı yeməkləri sınamalı olduğunuzu başa düşmək, illər boyu kral ailələri üçün ən dadlı yeməklərin hazırlanmasına sərmayə qoyduğu bütün resursları daha dərindən qiymətləndirmək üçün ilk addımdır. Tərkibli fəthlər ilə müşayiət olunan Fransız süfrəsi, yəqin ki, bu gün ən mürəkkəb mətbəxlərdən biridir. Buna görə Fransada sınanacaq on yeməkdən ibarət bu siyahının zövqünüz üçün yaxşı bir başlanğıc nöqtəsi olacağına həqiqətən ümid edirəm. Yenə də qeyd etdiyim əlavə məlumatlar bu mətbəxin mürəkkəbliyini daha yaxşı başa düşməyə imkan verəcək. Həmişəki kimi - sizə ürəkdən nuş olsun!

      Bir kliklə vizanı al

      Vətəndaşıyam
      Səyahət planlayıram

      Vaxt itirmədən viza almağa hazırsan?

      requirement direction img
      visa requirement info

      Biz dünyanın istənilən ölkələsinə səyahət, təhsil və işgüzar səyahət vizalarının alınmasında köməklik göstəririk.


        English